Print this Page

Billig bryllupsrejse til Tyrkiet

Hvis I drømmer om en rejse til et land fyldt med historie og kultur, særprægede landskaber, turkisblå hav, skønne strande og masser af sol – i Europa – så lad bryllupsrejsen gå til Tyrkiet. En ferie i Tyrkiet kan gøres meget billig, så det koster ikke alverden at få en luksuriøs bryllupsrejse. Vi garanterer jer en romantisk og eksotisk bryllupsrejse, hvis valget falder på Tyrkiet.

Tyrkiet: Bryllupsrejse med strand og historie

Romantisk bryllupsrejse til tyrkiet

De fleste danskere kender den fortryllende storby Istanbul og de smukke strande omkring Antalya, men der er så meget mere til Tyrkiet end dette. I kan nyde de fortryllende strande og det skønne vand som de fleste besøgende foretrækker at gøre, men I kan også tage på en historisk rundrejse eller udforske den mere ukendte del af Tyrkiet med de små landsbyer og særprægede landskaber.

Istanbul er ikke hovedstaden i Tyrkiet (den ære tilfalder Ankara), men det er uden tvivl landets midtpunkt. Her møder Europa det gamle osmannske rige. Det er en blanding af historie bygninger, arabiske bazarer og pulserende vestligt liv. Det er en fantastisk smuk by, som synes at være en blanding af romantiske Paris og eksotiske Marrakesh. I vil forelske jer hovedkulds i byen, som sætter den fantastiske ramme for en bryllupsrejse. Besøg den berømte Blå Moske fra 1616, der er dekoreret med 20.000 håndlavede blå fliser, mosaikvinduer og lysekroner beklædt med strudseæg. Eller hvad med et besøg i sultanens harem? Topkapi-paladset er det ældste palads i verden, og dets harem er en labyrint af rum, hvor sultanens koner og konkubiner levede. Det er et fascinerende indblik ind i en anden verden.

Romantisk bryllupsrejse til tyrkiet

Fra Istanbul kan I tage på cruise på Bosporus-floden, der deler Istanbul. Langs byens kystlinje ligger slotte, farverige osmanniske villaer og små fiskerbåde.

I skal naturligvis også besøge et traditionelt tyrkisk bad. Hamam. De gamle bade kan dateres tilbage til 1500-tallet, og er stadig en stor del af den tyrkiske kultur. Det er lige så meget en udrensning som en måde at slappe af på. I dag findes der mere moderne versioner af hamam, hvor man har badedragt på og bader sammen på tværs af kønnene, men i de mere traditionelle bade bader mænd og kvinder hver for sig, og det foregår uden badedragt. Et tyrkisk bad består af en scrub af hele kroppen med en vaskeklud, et skumvask og en massage. Det er en hårdhændet behandling, men du går derfra som et nyt menneske.

Romantisk bryllupsrejse til tyrkiet

Istanbul er måske kendt for sin persiske romantik, men det er strandene og det skønne vand, de fleste besøger Tyrkiet for. Tyrkiet har et væld af vidunderlige og strande, der på godt og ondt har fået turistområder til at skyde op. Den meget fokus på turismen betyder, at I ikke vil have svært ved at finde nogle skønne hoteller og resorts til bryllupsrejsen, og at I aldrig vil løbe tør for muligheder for at spise ude. Til gengæld har nogle af turistbyerne også mistet deres oprindelige charme, så vælg jeres destination med omhu – medmindre I bare trænger til en ferie på et skønt all-inclusive resort med egen strand, hvor I vil nyde hinanden, stranden og vandet og ikke har det store behov for at komme rundt i området.

Nogle af de mest populære strandområder i Tyrkiet ligger omkring Marmaris, Bodrum og Antalya. For at opleve de mindre kendte strandområder, som tyrkerne selv foretrækker, skal I tage til Bozcaada og Gökçeada.

Romantisk bryllupsrejse til Tyrkiet 3

Bodrum strækker sig langs Tyrkiets sydlige kyst og dækker afsidesliggende bugter og strande fyldt med liv. Skulle I virkelig blive trætte af strandene, så er der mange historiske seværdigheder tæt ved, små traditionelle landsbyer, gamle familiedrevne restauranter, fiskerbyer og små havne. Omkring Bodrum by finder I et overvældende udvalg af butikker og restauranter og et livligt natteliv, mens omkring Torba og Turkbuku kan finde lange øde strækninger af sandstrande og traditionelle tavernaer.

Også Dalyan er en populær by at besøge. Byen ligger på den sydvestlige kyst og er kendt for sin smukke strand Iztuzu, hvor turister og skildpadder kan slappe af side om side. Stranden har vundet en lang række priser, senest i 2011, hvor den i Holland blev kåret som Bedste strand i Europa. Det er dog ikke kun på grund af skildpadder og den formidable strand, at I skal besøge Dalyan.

Livet i Dalyan er centreret omkring Dalyan Cayi-floden og de mange både, der sejler op og ned af floden. Bådene er de lokales foretrukne transportmiddel, og giver en ekstra charme til jeres bryllupsrejse. Fra en af de mange bådture kan I opleve de gamle gravpladser, som 400 f.vt. blev mejslet ind i klipperne. Omkring byen ligger der mange plantager med granatæbler, og i det hele tiden er det en frugtbar landbrugsjord, der findes her, så det lokale marked om lørdagen bugner med frisk frugt og grøntsager fra området.

Romantisk bryllupsrejse til tyrkiet

Antalya er også et utrolig populært sted at besøge. Udover pragtfulde strande og en række lækre resorts og hyggelige hoteller, finder I også en af verdens bedste cykel- og vandresti på hele 514 km. Stien snor sig gennem landsbyer, ruiner og seværdigheder, som I ikke ville kunne komme til med bil. Lej en cykel og få et helt andet syn på Tyrkiet. Eller hvad med at deltage i verdens største sandslot-konkurrence på Antalyas Lara-strand, der strækker sig over hele sommeren. Sandskulptører fra hele verden kommer for at bygge imponerende sandmonumenter kun med brug af sand og vand.

Hvor skal I bo på bryllupsrejsen?

Det koster ikke særlig meget at rejse til Tyrkiet, og hotellerne er ikke dyre. Tyrkiet er blevet hurtigt populært blandt europæere, hvilket har gjort at store turisthoteller er skudt op i løbet af få nætter, så kvaliteten er ikke god overalt. Der er derfor svært at finde hoteller med egen strand, som har gode anmeldelser, da det oftest er dem, der blev bygget i den periode.

Vær opmærksom på at Tyrkiet er meget populært om sommeren, og at de store hoteller hurtigt fyldes op af børnefamilier og grupper, der vil feste. Med 200 værelser kan der hurtigt blive meget larm, og I skal ikke forvente at finde plads ved poolen. Så gå så vidt muligt efter de små hoteller i højsæsonen.

Bryllupsfeber.dk har her fundet de bedste hoteller til jeres bryllupsrejse til Tyrkiet, som er romantiske og skønne. Nedenstående hoteller kan bookes på Hotels.com. I kan også finde jeres hotel på Booking.com og Lowcostholidays.com – bruger I hotelsøgemaskinerne til at finde jeres hotel, er I garanteret de billigste priser og kan let sammenligne for at få det bedste tilbud.

**Priserne nedenfor er for en enkelt nat og er derfor højere end, hvis I booker flere nætter. Den samlede pris kan I se helt nederst på siden.

Niles Hotel, Istanbul

Bryllupsrejse til IstanbulNiles Hotel i Istanbul et lille familieejet hotel med 39 værelser. Hotellet ligger den gamle by kun 3 minutter fra Grand Bazaar og 12 minutter fra Blå Moské, St. Sophia og Topkapi-paladset. Værelserne er indrettet i osmannisk  stil, der giver en helt særlig charme. Der er lagt meget vægt på, at I skal føle jer afslappede i de smukke omgivelser. Værelserne er skønne, men tagterrassen er noget helt for sig selv. Her kan I sidde fra morgen til aften, året rundt og nyde udsigten over dampskibene på Marmahavet og se fuglerne flyve over moskeerne.

En enkelt nat koster 750 kr. Læs mere om hotellet.

Berg Hotel, Dalyan

Bryllupsrejse TyrkietSkal I bo i Dalyan, så check ind på Berg Hotel. Hotellet har formentlig en af de bedste beliggenheder i Dalyan. Lige ved floden og med direkte udsigt til gravpladserne i klippevæggene. Diskoteker og barer ligger udenfor baren, så her er ro om aftenen til bare at nyde hinanden og de smukke omgivelser. Om eftermiddagen serveres der gratis te og hjemmelavede kager til hotellets gæster. Værelserne er i sig selv ikke særlig spændende eller romantiske, så tilbring timerne på den nærliggende fantastiske strand eller på terrassen, som er noget helt for sig selv for hele området.

En overnatning koster 650. Læs mere om hotellet. 

 

Puding Marina Residence, Antalya

Bryllupsrejse TyrkietPuding Marina Residence ligger i den gamle bydel i Antalya. Hotellet er moderne, men dog med charme og atmosfære. Det 4-stjernede hotel har swimmingpool, sauna, spaområde, tyrkisk bad, to restauranter og en poolbar. Fra hotellet har I en fantastisk panoramaudsigt over bjergene og Middelhavet. Hotellets indre gårdhave og tagterrasse er hyggelig og stemningsfuld, så I vil formentlig tilbringe mange timer her, men glem heller ikke den dejlige strand, som kun ligger i gå-afstand. Antalya er en populær turistby, så forvent noget larm om natten.

En overnatning koster 4.000 kr (men rabatter kan opnås). Book her.

 

I kan naturligvis altid opgradere jeres værelse til en luksussuite eller en bedre udsigt uanset hotelvalg. Vi anbefaler Lowcostholidays.com, Booking.com og Hotels.com at booke jeres hotel igennem, så I får den billigste pris.

Hvad skal I lave på bryllupsrejsen?

Uanset om I vil nyde de skønne strande i Tyrkiet eller om I vil ud og opleve, så har I rige muligheder for dette. Strandene og alle de aktiviteter, som de livlige turistbyer, tilbyder behøver vi ikke gå nærmere i detaljer med – bare stol på, at hvis I ønsker en afslappet ferie, så kan I få det her.

Her er utrolig mange spændende seværdigheder i Tyrkiet. I kan besøge den underjordiske by Derinkuyu, der breder sig over 8 etager under jorden. Her levede befolkningen i skjul for de gamle romere. Det er en utrolig spændende indsigt i historie. I skal bare ikke lide af klaustrofobi eller dårlig ryg, for gangene og rummene er lave og smalle.Romantisk bryllupsrejse til tyrkiet

Eller hvad med at tage til Cappadocia og lad middelaldermunkenes hulekirker i bjergene imponere jer. Mange vælger at vandre i området og udforske de mange huler, kirker og boliger i klipperne for derefter at slutte oplevelsen af med ballonflyvning over dette unikke område, der med sine bjerge og historie er utrolig betagende.

Vil I på en noget anderledes wellness-tur så tag til Pamukkale, der betyder ”bomuldsslot” på tyrkisk. Dette naturlig vidunder, der umiddelbart ligner et is-landskab, er en række af varme helsebringende kilder og bade, hvor I kan tilbringe mange timer. Det er en af Tyrkiets største turistattraktioner, og de mineralholdige vand siges at kunne kurere alskens hudsygdomme.

Romantisk bryllupsrejse til tyrkiet

Er det en bryllupsrejse for jer?

Hvis I vil på bryllupsferie om sommeren, hvor de mere eksotiske lande oftest har orkan- og regnsæson, så er Tyrkiet et rigtig godt bud, hvis det er sol, varme og sandstrande, I søger – og samtidig også gerne vil opleve noget på ferien.

I højsæsonen kan Tyrkiet godt være dyr, hvis I booker gennem de traditionelle rejsebureauer, men booker I selv fly og hotel, så kan det gøres både billigt og romantisk.

Her er mange turister og det er skønt for jer, som gerne vil have menukortene på engelsk, og som sætter pris på, at der er turistkontorer og et væld af ture med engelske guides, så I ikke skal bruge energien på andet end at nyde jeres ferie.

Andre foretrækker at føle sig mere alene og som globetrottere – er det jer, så skal I enten tage til den nordlige del af Tyrkiet, hvor der er rigeligt at udforske og meget få turister, eller også skal I overveje en bryllupsrejse til Marokko, Azorerne eller måske endda Argentina.

Romantisk bryllupsrejse til tyrkiet

Hvad koster en bryllupsrejse til Tyrkiet?

Flybilletter er fundet ved hjælp af Skyscanner.dk, som gennemsøger de forskellige flyselskabers pris, så I får et hurtigt og let overblik over de billigste flybilletter.

Bestil jeres hotel via hotelsøgemaskinerne, som Booking.com, Lowcostholidays.com og Hotels.com. Søgemaskinerne indkøber hotelværelser til store mængderabatter og får samtidig også direkte besked fra hotellerne, hvis der er tilbud på værelserne. Derfor kan I få et hotelværelse langt billigere gennem hotelsøgemaskinerne end ved at kontakte hotellet direkte selv.

Uanset hvilket hotel, I vælger, så skal I ikke bekymre jer om transport til og fra lufthavnen. Nogle hoteller har gratis transfer, men ellers booker i hoteltransfer via Hoppa.com

Bryllupsrejse til Tyrkiet i 8 nætter for to personer

Fly t/r for to personer til Antalya: 2.600,-
Berg Hotel, 8 nætter: 4.000,-

I alt for bryllupsrejse til Tyrkiet for to personer: 6.600

NB: Vi opdaterer jævnligt priseksemplerne, men kan naturligvis ikke garantere at prisen passer på din afrejsedato. 

Permanent link to this article: http://bryllupsfeber.dk/billig-bryllupsrejse-til-tyrkiet/