Print this Page

Bryllupsrejse med omtanke

En bryllupsrejse er en ferie med hjertet. Det er en ferie fyldt med kærlighed, og det er en ferie, der kun skal byde på dejlige og gode oplevelser. Desværre er der mange oplevelser og seværdigheder, som kan virke uskyldige, hvis ikke man kender historien bag – og for at det kan blive en ægte kærlighedsfyldt ferie, er det bedst ikke at deltage i aktiviteter med dyreplageri.

Rigtig mange eksotiske traditioner, der involverer dyr, indebærer også dyremishandling. Så inden I får lyst til at fejre jeres bryllupsrejse ved at svømme med delfiner, se tyrefægtning eller ride på elefanter, så overvej om I vil bidrage til dyrenes lidelser.

Svømme med delfiner

Det lyder umiddelbart temmelig uskyldigt at svømme med delfiner. Det er det også – hvis I er blevet sejlet ud på havet, hvor delfinerne selv kommer hen til jer. Er der tale om swimmingpools eller indelukkede områder, så er historien en helt anden. Desværre. Delfiner er meget intelligente dyr, og de bor sammen i store familieflokke, hvor alle hjælper til med at passe ungerne. Derfor er den brutalitet, hvorpå de indfanges og slagtes endnu værre.

Hvert år bliver delfinerne på den mest brutale vis gennet ind i bugte, hvor delfinerne sultes og stresses, så de ikke kan flygte. Ungerne tages fra deres mor, så de kan sælges til akvarier og delfinarer – resten af flokken bliver brutalt hakket ihjel. De der indfanges til at svømme med turister eller at optræde i shows dør oftest inden for de første 5 dage – overlever de, kan de se frem til et stressende, miserabelt liv, hvor larmende musik, udsultning, klorvand og manglende mulighed for naturlig afsavn er dagligdag.

Så uanset hvor skønt det må være at svømme med en delfin, så tænk dig om. Sig nej tak til indefangne delfiner, som sultes for at være interesserede i turisterne, og vælg i stedet at tage på bådture ud til de delfiner, der frivilligt vælger at ville svømme med dig – sammen med sin familie.

Stadig i tvivl? Læs mere om det her: www.wspa.dk/din_hjaelp/ferie/delfiner-delfinarier-mistrivsel.aspx

Tyrefægtning

Der er nok ikke mange brudepar, der vælger at se et dyr blive pinet og langsomt blive slået ihjel på deres bryllupsrejse, men for en sikkerheds skyld vil vi advare mod tyrefægtning.

Mange turister vælger at se tyrefægtning, fordi de ser det som en del af den spanske kultur. Det var den spanske inkvisition også engang, men den vil de færreste dog alligevel nok opleve. I de senere år er interessen for tyrefægtning steget på grund af turisterne –  på trods af modstand blandt lokalbefolkningen. Spanierne selv har flere gange forsøgt at få forbudt tyrefægtning, men på grund af indtjeningen på turisterne har det ikke været muligt. Støt ikke op om denne form for dyremishandling, som spanierne selv tager stor afstand fra.

Læs mere om det her: www.wspa.dk/arbejdsomraader/tyrefaegtning/

Ride på elefanter

Særligt på rejsemål i Asien er elefanter en af de helt store attraktioner. De fleste der rejser til Thailand har sat kryds ved elefantridning som en af de ting de i hvert fald skal opleve. Men hvis I elsker dyr, så hold jer væk fra den slags oplevelser.

Elefanterne er ofte taget til fange med det ene formål at underholde turister – og må udstå utilstrækkelig behandling, sult, tørst, overbelastning, stress samt mangel på social og instinktiv stimulans.

Elefanterne er indfanget og fjernet fra deres familie som unger. Det falder dem ikke naturligt at bære rundt på mennesker og oplæringen er derfor hård og består af både fysisk og psykisk afstraffelse.

Elefanternes hverdag består af monotone gentagelser, der handler om at transportere turister rundt – igen og igen. Det er en psykisk belastende tilværelse for det prægtige dyr og langt fra den adfærd, elefanterne har i naturen.

Læs mere om det her: www.wspa.dk/din_hjaelp/ferie/undlad-elefantridning.aspx

Permanent link to this article: http://bryllupsfeber.dk/bryllupsrejse-med-omtanke/