Print this Page

Forsikringer og rejsegaranti

Det er ikke mere besværligt mht. forsikringer og rejsegarantifonden, når I selv planlægger og booker jeres rejse. Der er bare nogle ting, I skal være opmærksomme på.

Rejsegarantifonden

Rejsegarantifonden dækker, hvis jeres rejseudbyder går konkurs, og denne er medlem af Rejsegarantifonden. Rejseselskaberne slår sig ofte på, at du kun er dækket af fonden, hvis du køber en pakkerejse. Det er delvis sandt.

En flybillet alene kan også være omfattet af Rejsegarantifonden. Det kræver, at I køber en konkursdækning samtidig med, at I køber flybilletten, og at selskabet er registreret hos Rejsegarantifonden.

Hvis den rejseudbyder, I har købt flybilletten og konkursdækningen hos, så går konkurs, vil I kunne få erstatning. Er I allerede taget på bryllupsrejse, når konkursen sker, vil Rejsegarantifonden sørge for, at resten af ferien forløber som planlagt.

I kan købe konkursdækningen hos de rejseudbydere, som er medlem af Rejsegarantifonden. I finder listen her: www.rejsegarantifonden.dk

Hvis I ikke har købt flybilletterne direkte hos et flyselskab, men hos et rejsebureau, vil I kun være omfattede af rejsegarantien, hvis rejsebureauet går konkurs. Det vil altså sige, at hvis I køber jeres rejse hos f.eks Star Tours, og I skal flyve med Singapore Airlines, som når at gå konkurs forinden, så er det Star Tours, der bestemmer løsningen på problemet. Er I ikke tilfredse med løsningen, så skal I klage til Forbrugerklagenævnet.

De færreste oplever heldigvis at flyselskabet eller rejsebureauet går konkurs. Hvis I vælger et etablereret selskab har I allerede mindsket risikoen betydeligt.

Rejseforsikring

Nogle flyselskaber tilbyder rejseforsikringer, når I booker billetterne, og andre gør ikke. Hvis jeres flyselskab ikke gør det, så skal I blot selv sørge for at købe de nødvendige forsikringer selv. Det er let og lige til. Oftest er der endda penge at spare, hvis I køber direkte hos forsikringsselskabet fremfor at bruge et fordyrende mellemled.

Der er mange udbydere af rejseforsikringer, og nogle gange kan det være billigere at kontakte sit eget forsikringsselskab og høre til mulighederne. Det kan endda være, at I har rejseforsikring inkluderet i jeres øvrige forsikringer.

Rejseforsikringen består af flere elementer, og I vælger selv, hvor meget I vil have dækket. Om forsikringen skal dække baggage, der ikke kommer med flyet, hjemtransport ved sygdom osv.

I kan købe rejseforsikringer hos bl.a. Gouda og Europæiske – det er ikke særlig dyrt, og det giver en god tryghed.

Afbestillingsforsikring

Afbestillingsforsikringen kan I vælge at tilkøbe sammen med rejseforsikringen. Afbestilingsforsikringen sikrer, at I kan få penge tilbage for det, I har betalt for bryllupsrejsen, hvis I ikke kan tage af sted på grund af akut opstået sygdom, eller anden tilskadekomst. Der skal bruges lægeerklæring før forsikringsselskabet godkender afbestillingen. Hvis en af jer har en kronisk lidelse, skal I udfylde nogle særlige skemaer.

Forsikringen dækker både hotel og flybilletter, uanset om bryllupsrejsen er købt hos et rejsebureau eller om I selv har arrangeret den.

Vacciner

Skal I vaccineres? Skal I have søgt om visum inden I rejser? Læs mere om dette her: Visum og vacciner

 

Permanent link to this article: http://bryllupsfeber.dk/forsikringer-og-rejsegaranti/