↑ Return to Tips til bryllupsrejsen

Print this Page

Bryllupsrejse uden stress

Nyd jeres bryllupsrejse uden stress. I svæver på de lyserøde skyer og glæder jer som sindssyge til jeres bryllupsrejse og tænker, at intet kan gå galt, når planen blot er at drikke margaritas på stranden i en uge. Men dumme ting har det med at komme i vejen. For at undgå stress på bryllupsrejsen giver Bryllupsfeber.dk dig her de bedste tips til at undgå sure eller triste miner.

1. Planlæg bryllupsrejsen nøje

Den bedste måde at undgå stress i løbet af jeres ferie er at sørge for at bryllupsrejsen er planlagt ned til mindste detalje. Bliv enige om budget og hvad I hver især gerne vil opleve og se. Hvis den ene af jer elsker at ligge på stranden og sove, og den anden bliver rastløs efter 20 min. er I nødt til at være enige om hvordan I håndterer det, før I ankommer. Måske skal I lave ting hver for sig, eller måske deler I dagen op i to, hvor I hver især kan bestemme hvad der skal ske – og den anden må ikke brokke sig.

2. Slap af

Tiden op til brylluppet kan være hektisk, og har brylluppet varet til langt ud på morgenen, så er der ikke meget energi tilbage. Det vil være ærgerligt at tilbringe bryllupsrejsen i sengen pga. sygdom, så sørg for at få masser af søvn – inden eller lige i begyndelsen af bryllupsrejsen.

Sæt de første par dage af bryllupsrejsen af til bare at slappe af i. Lad være med at planlægge ture, shopping eller noget som helst. De første par dage er afgørende for, hvordan resten af ferien forløber.

3. Pak til flyturen

Skal I på en eksotisk bryllupsrejse, der ligger mere end 8-9 timer væk, så er det en rigtig god idé at pakke en overlevelsestaske til flyet. Tag løst og afslappet tøj på og gerne nogle flysokker. Pak ørepropper i tilfælde af, at I har larmende medpassagerer foran og bag, husk tørklæde hvis en af jer har tendens til halsbetændelse og forkølelse ved aircondition, og glem ikke fugtighedscreme og læbepomade. Et par timer i den tørre flyluft kan få selv den mest stædige mand til at råbe på fugt til huden. Skal I flyve om natten så udnyt turen til at lægge en god fugtighedsgivende maske i ansigtet, så huden er klar til sol og strand.

Hvis der ikke er gratis mad og drikke inkluderet i flyprisen, så pak madpakke med hjemmefra. Der er ingen grund til at ankomme sure på grund af sult, fordi I ikke havde lyst til at betale 50 kr. for en pose nødder i flyet.

4. Sæt pris på hinandens forskelle

I er ankommet til jeres drømmedestination, og det er sidst på aftenen. Din mand er træt og vil i seng, og du er fyldt med energi og vil sparke gang i bryllupsrejsen med drinks og dans i hotelbaren. Uanset hvem der vinder, vil en af jer få en dårlig start på bryllupsrejsen. Lad være med at presse hinanden. Giv plads til hinandens forskelle. Selvom det er en bryllupsrejse, må I gerne gøre ting hver for sig. I behøver ikke være sammen hele tiden eller lave det samme. Om I laver noget hver for sig en hel dag, en aften eller i et par timer er helt op til jer. Det er ikke tegn på, at brylluppet var en fejl.

5. I når det nok

Det kan være svært, især hvis I er fløjet halvvejs rundt om kloden, ikke at ville opleve og se det hele i løbet af bryllupsrejsen.  Undgå fristelsen til at ville gøre og se alt på jeres bryllupsrejse for det vil kun stresse jer unødigt og gøre at I ikke har tid til at nyde hinanden.

Uanset hvor dyr rejsen har været, så kan I stadig spare op til at besøge stedet igen på en af jeres bryllupsdage. Så lad være med at stresse over de ting, I ikke når. Bryllupsrejsen handler om jer to og ikke om at se så meget som muligt på kort tid. Slap af. Nyd hinanden. Nyd livet. Nyd bryllupsrejsen.

7.  Tag skænderierne i opløbet

Lad ikke smålige argumenter og skuffede miner ødelægge bryllupsrejsen. Tag dem hurtigt i opløbet, så de ikke udvikler sig. Tiden er kostbar på jeres bryllupsrejse, og det er helt i orden at være uenige, men lad være med at spilde en dag – eller bare en time – på at skændes eller ignorere hinanden. Det kan I gøre derhjemme. Sig undskyld med det samme uanset om du mener at det ikke var din fejl, lad dumme kommentarer passere og lad være med at misforstå ting. Man kan sluge mange kameler, når rejsen har kostet 60.000 kr. Og en kamel smager faktisk ikke så slemt. Det er en ganske god øvelse i ikke at lade småting udvikle sig til store ting.

8. Sænk forventningerne

I har glædet jer i månedsvis til brylluppet og til jeres bryllupsrejse. Alt skal være perfekt. Når alt skal være perfekt er det utrolig let at blive skuffet og stresset. Lad være med at begå den fejltagelse. Bryllupsrejsen skal ikke handle om, at I skal have sex 3 gange om dagen, kigge hinanden dybt i øjnene ved hver solnedgang og grine dagen lang – medmindre det er sådan det foregår i dagligdagen hos jer alligevel.

Bryllupsrejsen handler om at skabe minder sammen. Om at nyde hinanden på en rejse, man ikke har råd til på et almindeligt feriebudget, og bare om at have det sjovt. I SKAL glæde jer til bryllupsrejsen, og I skal have forventninger til den. Men sæt dem ikke efter en amerikansk film.

9. Hav styr på efternavnet

Hvis I planlægger at tage fælles efternavn, så kan det være en god idé at vente med at gøre det til efter bryllupsrejsen. Det kan tage måneder at få det administrative på plads, og hvis flybilletterne er købt i et andet navn end det, der står i pas eller visum, så kan det ødelægge jeres ferie – hvis I overhovedet får lov at tage af sted.  Hav helt styr på det med efternavnene.

10. Penge og pas

Sørg for at have kontanter med jer til de første par dage, og få endelig styr på hvordan betaling foregår på destinationen. Selvom I tager på bryllupsrejse til Europa kan I faktisk ikke være sikre på, at jeres VISA-kort kan bruges. Lande som Tyskland foretrækker eksempelvis Mastercard og det kan være meget svært at finde steder, hvor VISA accepteres.

Det er også en god ide at medbringe en kombination af kontanter, kreditkort og/eller rejsechecks i tilfælde af en nødsituation eller I taber pungen. Find også ud af hvor mange kontanter I må hæve om dagen i det pågældende land.

En anden god idé er at tage fotokopier af alle jeres vigtige dokumenter (pas, kørekort, sygesikringsbevis, hævekort osv), før I rejser, i tilfælde af, at I mister jeres taske eller får pungen stjålet. Sørg for at pakke de meget vigtige dokumenter et andet sted end hvor I gemmer originalerne.

God bryllupsrejse!

Permanent link to this article: http://bryllupsfeber.dk/tips-til-bryllupsrejsen/bryllupsrejse-uden-stress/