Print this Page

Visum og vaccine

Nogle eksotiske rejsemål kræver visum og vacciner. Når I selv planlægger jeres rejse, er det jeres ansvar at have styr på de nyeste informationer og regler. Det er heldigvis slet ikke så svært.

Det er vigtigt, når I begynder at planlægge bryllupsrejsen, at I tjekker om I skal vaccineres inden, eller om I skal have et visum for at komme ind i landet. Nogle vacciner kræver flere indsprøjtninger, så derfor skal I helst være ude i god tid. Det kan I nogle lande også tage lang tid at få ansøgningen om visum behandlet.

Skal I bruge visum på jeres bryllupsrejse?

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan I hurtigt og let få et overblik over visumreglerne for det land, I skal holde bryllupsrejse i. Der står også, hvordan I søger om visum, og hvor lang tid det tager.
I finder information om visum her: www.um.dk

Vælg land ude i højre side.

I skal være opmærksomme på, at nogle lande kræver, at jeres pas er gyldige 6 måneder EFTER I er rejst ud af landet. Hvilke regler, der gælder for netop jeres rejsemål, finder I sammen med informationen om visa. Vær også opmærksom på, at I også skal medbringe jeres pas, selvom I tager på bryllupsrejse til et Schengen-land.

Skal I vaccineres inden bryllupsrejsen?

Hvis I rejser til et eksotisk sted er det vigtigt at vide noget om, hvilke smitsomme sygdomme, der findes på rejsemålet, hvordan de smitter, og hvordan de forebygges. For opdateret information omkring vacciner og sygdomme skal I rådføre jer med Statens Seruminstitut.

www.ssi.dk finder I information om sygdomme, som det kan være en god idé at lade sig vaccinere mod. Klik på kortet og find jeres rejsemål, hvor I vil kunne finde al den information, I har brug for.

Forsikringer

I må heller ikke glemme at undersøge information om rejseforsikringer. Læs mere om det her: Forsikringer og rejsegaranti

Permanent link to this article: http://bryllupsfeber.dk/visum-og-vaccine/